ایســـتگــاه مطالــعه اهل قلم و اندیشه فــــدکـــــ

بر آستـان فرهیختگــی و دانش افروزی

ایســـتگــاه مطالــعه اهل قلم و اندیشه فــــدکـــــ

بر آستـان فرهیختگــی و دانش افروزی

ایســـتگــاه مطالــعه اهل قلم و اندیشه فــــدکـــــ
کتابخانه فدک در ساختمان استیجاری به متراژ 125 متر ،دارای سالن مطالعه ،اتاق مجزاء بخش کودک و بخش مرجع می باشد.
سال تاسیس:1392
جلد منابع: 7061
دارای اینترنت ADSL پرسرعت مجزا برای اعضا.
روزهای مراجعه به کتابخانه فدک فیض آباد،به شرح زیر می باشد.
خانم ها: روزهای زوج - شیفت بعدازظهر
آقایان: روزهای فرد - شیفت صبح
آدرس کتابخانه:همدان- فامنین- فیض آباد
ارتباط با کتابخانه فدک
081-36868237

بایگانی
نویسندگان

نام کتاب : بیعت غدیر چرا شکسته شد

نویسنده : آیت الله دکتر محسن حیدری

انتشارات : حرم 1392

تعداد صفحات : 250

این کتاب پس از اشاره به وقایع تاریخی صدر اسلام در زمینه ولایت حضرت علی(ع) با بیعت غدیر سخن آغاز می‌کند و در ادامه از بیعت سقیفه سخن به میان می‌آورد.
کتاب نامبرده پاسخگوی یکی از پرسش‌های مهم در مسئله بنیادین غدیر و ولایت امیرالمؤمنین(ع) است که عنوان کتاب گویای آن است.
مهم‌ترین عوامل شکستن بیعت غدیر از نظر مؤلف در ۵ محور؛ مرجعیت همه‌جانبه قریش برای مردم جزیرةالعرب، کینه‌های قریش نسبت به امیرالمؤمنین(ع)، سطحی بودن ایمان اکثریت جامعه اسلامی، جریان فکری انحرافی مبتنی بر عدم تعبد و اجتهاد در مقابل نص و جریان نفاق در مدینه و اطراف آن معرفی‌ شده‌اند.
مؤلف کتاب «بیعت غدیر چرا شکسته شد؟» در مقدمه چنین آورده است: مکتوبی که در پیش رو دارید، جهت پاسخگویی شفاف و مستند با بررسی جامعه‌شناسانه تاریخی شرایط و اوضاع فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن دوران به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب در هفت فصل تنظیم شده است. فصل پایانی کتاب با عنوان شکوه‌های امیرالمؤمنین(ع) به ویژگی‌های پیچ تاریخی امت اسلام بعد از رحلت پیامبر(ص) از زبان حضرت علی(ع) می‌پردازد و این انحرافات را شامل؛ حرکت ارتجاعی به فرهنگ جاهلیت، هلاک شدن به‌وسیله عوامل پنهانی، به‌کارگیری جریان نفاق توسط غاصبان ولایت، قطع رحم پیامبر(ص)، کنار گذاشتن اهل‌ بیت(ع)، منشأ بودن غاصبان خلافت برای گناه‌ورزی و گمراهی و پیروی از مسلک فرعونی دانسته است.

تحلیلی از علل انحراف مسأله غدیر و فاصله گرفتن مردم از امام علی(ع) پس از رحلت رسول خدا(ص) است. در این کتاب ابتدا شناختی از اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مردم در سال پایانی حیات پیامبر اکرم(ص) صورت گرفته و مرجعیت فرهنگی، علمی، اجتماعی و سیاسی قبیله قریش و نفوذ آنان در میان مردم عرب در سرزمین حجاز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. آنگاه نویسنده به ریشه‌یابی کینه قریش نسبت امام علی(ع) در زمان حیات رسول خدا و پس از وفات ایشان پرداخته عکس‌العمل منفی قریش را در قبال جانشینی پیامبر اسلام را به جهت همین دشمنی عنوان کرده است. وی در ادامه به سطحی بودن ایمان مردم در آن زمان و وجود جریان فکری انحرافی در زمینه اجتهاد در مقابل نص به عنوان یکی دیگر از عوامل انحراف واقعه غدیر اشاره کرده و شکایت آن امام از مردم عرب بادیه‌نشین و قبیله قریش را منعکس کرده است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۴/۱۴
کتابخانه فدک

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی